‘Bambie is back’!

Op 15 februari 2018 speelde de voorstelling ‘Bambie is back!’ in Theater Ins Blau.
Mimetheatergroep ‘Bambie’ speelt oefeningen in het rekken van tijd in combinatie met live muziek van de Eef van Breen Group.

Deze mooie mix van mime, humor & muziek wist mij van het begin tot het eind te boeien. Met uitstekend gevoel voor timing weten deze spelers met gemak de lachers op hun hand te krijgen, maar ook hun muzikale kwaliteiten mogen er zijn.
Als geen ander weet dit gezelschap te suggereren dat een minuut wachten eindeloos kan duren en de tijd op het podium stil te zetten. Mooi spel van Ibelisse Guardia & Jochem Stavenuiter wanneer het lijkt dat zij tijdens een ogenschijnlijk ‘vluchtige begroeting’ -omkijkend met een handgebaar, minutenlang in zelfde pose blijven staan. Even later zet Stavenuiter dan weer het omgekeerde neer door steeds meer alledaagse situaties -als eten, slapen & telefoneren- uit te beelden in zo kort mogelijke tijdsbestek, dit keer met collega Paul van der Laan. Dit mondt uit in een minutenlang chaotisch heen en weer rennen & bewegen op het podium, wellicht iets te lang, maar schitterend muzikaal live begeleid door de Eef van Breen Group. Het mooie harpspel van Eva Tebbe mag hierbij zeker niet onvermeld blijven.

‘Bambie is back’ is een aanrader voor diegene die een gezellige & boeiende, maar toch wat onderhoudende voorstelling mee willen maken.