‘Hokjesdenken’

Op 9 juni 2018 speelde Improvisatiegroep Ontzettend Nodig de voorstelling Hokjesdenken in Theater Imperium.

Improvisatiegroep ‘Ontzettend Nodig’ speelt deze zaterdagavond voor een enthousiast publiek waarmee de interactie vanaf het begin goed op gang komt. In de foyer, voordat de voorstelling begint, wordt het publiek gevraagd om een oordeel over de spelers op te schrijven en hiermee wordt meteen ingespeeld op de naam van de voorstelling ‘Hokjesdenken’.

De sfeer zit er bij de spelers onderling goed in en sommige scènes worden extra verlevendigd door passende muziek. Mooi voorbeeld hiervan is ‘The Pink Panter Theme Song’ bij een slapstickachtige sketch waarbij ‘domme boeven’ proberen om het schilderij de Mona Lisa te stelen. De uitstekende mime van de spelers maakt het spel compleet. Dat ook zang vanavond een belangrijke rol speelt bewijst acteur Klaas op zijn beurt. Met vier pakkende & vlotte songs vangt hij achter zijn keyboard een terecht applaus en vormt hiermee de muzikale brug tussen de verschillende scènes door.


De mensen van Ontzettend Nodig zijn prima op elkaar ingespeeld en de onderlinge sfeer tekent zich tijdens de verschillende scènes goed af. Groot aandachtspunt bij deze vorm van toneel is dat het contact met het publiek goed open blijft staan, zodat de sfeer tussen podium en tribune in balans blijft. Deze spelers geven hiervan acte, wanneer ze voor de scène over Hokjesdenken iemand uit het publiek mee het spel in vragen. Dit is bedoeld als tegenprestatie voor het eerder gevraagde ‘oordelen’ over de spelers.
Hoewel een scène als ‘oma met kleinzoon’ wellicht iets meer spanningsopbouw kan gebruiken, mag daarentegen de verrassende improvisatie & mime bij ‘het schaakspel’ zeker niet onvermeld blijven.
Aanrader voor een gezellige theaterbezoek voor jong & oud!

Advertentie