Smaakmakers

Op een onstuimige januari avond, maakten de Smaakmakers van Theater Ins Blau veel goed met hun theatrale voorproefjes. In zo’n twee uur tijd presenteerde directeur Kees van Leeuwen op stijlvolle wijze het komende seizoen. Meteen wordt duidelijk waarin Ins Blau zich onderscheidt: interactie met het publiek is belangrijk. Bijna iedere artiest neemt zelf plaats tussen de bezoekers en vraagt tijdens performance op het podium om zaallicht om de gewenste communicatie op gang te brengen. Het lukt: dit publiek staat hier voor open!

Opvallende acts zijn ‘George & Eran lossen wereldvrede op’ en ‘The Bright Side of Life’. Het duo George & Eran brengt -naar eigen zeggen- muzikale conflictkomedie en dat is niets teveel gezegd. Met scherpe dialogen en strategische podiumsetting en uiteraard goede recensies (o.a. de hit van Oeral!) wekken zij de juiste belangstelling voor rest van hun show.

Tijdens ‘The Bright Side of Life’ neemt theatermaker Bright Richards ons samen met muzikant Oleg Fatev mee naar thuisland Liberia, dat hij 20 jaar geleden vanwege de burgeroorlog is ontvlucht. Behalve zijn goede zang komt Richards tussen de liedjes door, pratend tegen het publiek, soms verrassend uit de hoek en krijgt met zijn humor vrijwel constant de hele zaal mee.

De Smaakmakers bij Theater Ins Blau staan garant voor een avond entertainment met mooie voorproefjes die prima geconsumeerd kunnen worden!